בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 29 בננה , Musa paradisiaca ssp. Sapientum צמח: (מוזיים). banana צמח טרופי חד-פסיגי בעל גבעול מעובה. הפירות מסודרים באשכולות ונקטפים טרם הבשלתם, בעודם ירוקים. דרום-מזרח אסיה ואוסטרליה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: isopentyl acetate, 4( Z )-hepten-2-yl acetate זני בננה שעברו ביות אינם שימושים: נזקקים להפריה ופירותיהם חסרי זרעים. הבננה מבשילה במהירות תוך שינוי צבע קליפת הפרי מירוק לצהוב בליווי נקודות חומות. תהליך ההבחלה בבננות נעשה ) בחדרים ethylene( בעזרת גז אתילן סגורים. הבשלה טבעית מתבצעת על ידי גז אתילן שנוצר בתהליכים אנזימטיים בפרי. בו-זמנית העמילן הצבור בפרי הופך לסוכר, והבשומת משתנה תוך הופעת .elemicin- ו eugenol מרכיבים נדיפים כגון באמצעות ייבוש בשמש או בתנור, הבשומת נעשית עשירה בניחוחות פירות וקרמל תוך .ethyl cinnamate- ו furaneol היווצרות בארצות טרופיות רבות מגדלים זנים , המכילים יותר עמילן plantain הקרויים ופחות סוכר מאשר בבננות רגילות גם בהבשלה מלאה. זנים אלו משמשים מקור לפחמימות ונאכלים טריים, מטוגנים, מבושלים או אפויים. מלבד היותה מקור אנרגייה, הבננה מומלצת גם כמקור לאשלגן. נוסף לבננה מקולפת הנאכלת ישירות, ניתן להכין חטיפי בננה יבשה, קינוחי גלידה כגון בננה ספליט, משקאות חריפים ועוד. בישראל מגדלים בננות ללא מחלות הודות לשימוש בתרביות רקמה סטריליות כמקור לריבוי שתילים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=