בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 18 אלת הבוטנה (פיסטוק חלבי) (אלתיים). Pistacia vera ,pistachio צמח: עץ מדברי דו-ביתי המתנשא עד לגובה עשרה מטרים. הפרי הוא בלוט בעל קליפה קשה העוטפת ליבה ירוקה אכילה. מרכז אסיה והמזרח התיכון. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: aldehydes, pyrazines ליבת הפרי נאכלת בשלמותה שימושים: לאחר קליית הפרי הבשל הפתוח באופן חלקי. הפרי הטרי או הקלוי, שלם או כתוש, משמש בגלידות, בממרחים ובמטעמים מזרחיים כגון בקלאווה, חלווה, כנאפה, לוקום ואחרים. ובחומצות B 6 הפירות עשירים בוויטמין הנדיפים pyrazines- שומניות בלתי רוויות. ה נוצרים בזמן הקלייה ומעשירים את הבשומת המיוחדת של הפרי. פיסטוק מאזור חלב שבסוריה נקרא גם פיסטוק שאמי. הודות למיקום הגאוגרפי של פיסטוק זה באזורנו ניתן יהיה לכנותו בשם העברי "בוטנת המרחב השמי..." . עקב תנאי אחסון לקויים נוצרים רעילות: תנאים להתפתחות עובשים על הפרי בעל הקליפה הפתוחה. כאשר מתווספים לכך תנאי רעילים ביותר, aflatoxins לחות, מופרשים העלולים לגרום למוות. בדומה לצמחים אחרים ממשפחת האלתיים, כגון סוּמָק, קשיו, מנגו ועוד, לשד עץ הפיסטוק . זאת תערובת של חומרי גירוי urushiol מכיל הגורמים לתגובות אלרגיות בעור.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=