בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 138 ריח (Smell) אחד מחמשת החושים; תוצאה המתקבלת מקליטת כימיקלים המתנדפים באוויר. שיטות אנליטיות מתקדמות (New analytical techniques) שיטות בדיקה חדישות המאפשרות לקבוע אם מרכיבי הבשומת החשובים במוצרי מזון הם טבעיים או סינתטיים. שמן אתרי (Essential oil) שמן נדיף המתקבל בדר"כ על ידי זיקוק בקיטור של חלקי צמח שונים; בעל בשומת אופיינית לצמח שממנו הופק. תהליך קרבונציה (Carbonation process) תהליך סילוק משקעים בלתי רצויים בעזרת מימת הסידן ופחמן דו-חמצני בייצור סוכר מסלק סוכר. תחליב (Emulsion) מערכת קולואידית שבה טיפות זעירות של הפאזה הנוזלית מפוזרות או מרחפות במצע נוזלי. מְתַחְלֵב (אמולסיפייר) הוא חומר המייצב תחליב על ידי הגדלת היציבות הקינטית שלו. תמונת ראי של חומרים (Enantiomers) חומרים שונים בעלי מולקולות זהות, פרט לכך שהן מהוות תמונת ראי זו של זו. החומרים הללו קרויים אננטיומרים או איזומרים אופטיים. איזומריה אופטית מאפיינת תרכובות המכילות פחמן אסימטרי, הקשור לארבע קבוצות אטומים שונים. תערובת של שני אננטיומרים ביחסים שווים קרויה "תערובת רָצֵמית". תמצית צמחים (Oleoresin) סך כל המרכיבים הנדיפים והבלתי נדיפים המתקבלים לאחר מיצוי צמח התבלין בעזרת ממס. השארית, לאחר סינון החומר הצמחי ונידוף הממס, קרויה אולאורזין.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=