בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 131 אפלטוקסינים (Aflatoxins) חומרים אורגניים רעילים הנוצרים על ידי עובש, כגון אספרגילוס פלבוס, המתפתח על צמחים ועל מזונות שאוחסנו בתנאי לחות גבוהה. אפקט קירור (Cooling effect) תכונה מרקמית הקשורה לתחושת רעננות. נגרמת על ידי חומרים דוגמת מנתול. ארומתרפיה (Aromatherapy) שימוש בצמחים ובשמנים ארומטיים ברפואה אלטרנטיבית. בסיס (Base) ) בתמיסה מימית. OH - ( תרכובת המשחררת יוני הידרוקסיל .(H + ) בהכללה: חומר הנוטה לקלוט פרוטון בשומת (Aroma) שם נרדף לניחוח, אך כולל את כל סוגי הריחות, טבעיים ומלאכותיים, נעימים ובלתי נעימים. גיבוש (Crystallization) תהליך יצירת גבישים. השיטה שימושית לצורך הפרדת חומרים רצויים מחומרי לוואי. גלוקוזיד (Glucoside) חומר הקשור למולקולת גלוקוזה בקשר אתרי, המכונה קשר גלוקוזידי. גלוקוזיד ציאנוגני (Cyanogenic glucoside) חומר המכיל קבוצה ציאנידית וקשור למולקולת גלוקוזה. גלוקוזינולטים (Glucosinolates) גלוקוזידים טבעיים בצמחים שמהם מתקבלים איזותיוציאנטים בהידרוליזה אנזימטית תוך כדי לעיסה. דבשה (Molasses) סירופ סמיך כהה המתקבל בתהליך הפקת הסוכר מקני סוכר או מסלק סוכר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=