בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

| עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים 13 אגס (ורדיים). pear , Pyrus communis צמח: עץ פרי מתורבת בעל פרחים לבנים. החלק הנאכל לא נוצר מהשחלה המופרית והוא מכונה פרי מדומה. דרום אירופה, צפון אפריקה, אירן. מקור: : אין. שמן אתרי מרכיבי בשומת חשובים: ethyl 2( E ),4( Z )-decadienoate אגסים נאכלים טריים, יבשים, שימושים: משומרים או כמיץ. ניתן להכין מהם ליקר. המיץ משמש להכנת ריבות ומקפאים (ג'לי). אגסים מותססים משמשים להכנת סיידר אגסים. בשומת האגס מושפעת בעיקר מהמרכיב בייחוד ethyl 2( E ),4( Z )-decadienoate .Williams- ו Bartlett בזנים כגון .Spadona הזן העיקרי הגדל בישראל נקרא השימוש בריח האגסים הסינתטי קיבל תנופה לאחרונה בעיקר בבשמים נשיים. תעשיית הבשמים מייצרת חומרים סינתטיים הדומים בהרכבם למרכיב הריח הדומיננטי באגסים. במחקר שנערך לאחרונה בארצות הברית נמצא קשר בין אכילת אגסים לאורך זמן לבין הקטנת הסיכוי להשמנת יתר.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=