בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 110 קרמבולה , Averrhoa carambola צמח: (חמציציים). carambole ,starfruit עץ טרופי נמוך בעל פרחים ורודים ופירות אכילים בצורת כוכב, בצבע צהוב-כתום או ירוק-צהוב. דרום-מזרח אסיה. מקור: אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: megastigma-5,8( E )-dien-4-one, megastigma-5,8( Z )-dien-4-one, beta -ionone פרי הקרמבולה העסיסי והמרענן שימושים: משמש מרכיב חשוב בסלטים, בחמוצים, בשימורים ולקישוט מאכלים אחרים. כמו כן משמש הפרי בבישול, להכנת ריבות או לייבוש. המיץ החמוץ משמש במשקאות קלים. פרי הקרמבולה עשיר בחומרים מונעי חמצון, ובחומרים בעלי פעילות C באשלגן, בוויטמין אנטיבקטריאלית. . 4% תכולת הסוכר בפרי הבשל אינה עולה על oxalic acid- פרי הקרמבולה עשיר ב רעילות: ,caramboxin (חומצה אוקסלית) ובטוקסין המהווים סיכון לחולי כליות. מלח סידן ,calcium oxalate , של חומצה אוקסלית הוא המרכיב השכיח באבני כליות. בדומה לאשכולית ולפומלה, גם קרמבולה גורמת לחסימת פעילות אנזימטית ואסורה לאכילה בעת שימוש בתרופות מסוימות, כגון סטטינים, הפועלים להורדת ריכוז גבוה של כולסטרול בגוף.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=