בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 106 קנה סוכר sugar cane , Saccharum officinarum צמח: (דגניים). צמח עשבוני רב-שנתי בעל גבעולים (קנים) גבוהים, הפרוקים לפרקים ומכילים סוכר. הודו וסין. מקור: אין. שמן אתרי: אין, אך באמצעות מרכיבי בשומת חשובים: תסיסה בשיטות מיקרוביולוגיות ניתן להפיק ) מקנה הסוכר. אלכוהול ethanol( אלכוהול זה הוא הבסיס למשקאות אלכוהוליים כגון רום וקשאסה, והוא תוצר טבעי המשמש דלק ממקור ביולוגי, כפי שנעשה בברזיל. מינים ידועים, המין 12 מתוך שימושים: המסחרי החשוב ביותר הוא קנה הסוכר התרבותי. ממין זה מפיקים יותר ממחצית כמות הסוכר העולמית. חידוש מטע קני הסוכר נעשה על ידי שריפת הקנים לאחר שלוש שנות קציר וצמיחת קנים חדשים מקני השורש, או באמצעות זריעה. תהליך הפקת הסוכר כולל קיצוץ הקנים וסחיטתם לקבלת מיץ עכור בצבע ירקרק. לאחר סילוק החומצות מהתמיסה מעבים את המיץ לסירופ סמיך, המכיל גבישי סוכרוז (סוכר קנה) ומולסה (דבשה). מפרידים את הסוכרוז מהמולסה לקבלת סוכר חום, שניתן לשווק לאחר ייבוש חלקי. לקבלת סוכר לבן ממיסים את הסוכר החום במים, מסננים ומסלקים חומרים בלתי רצויים בשיטות כימיות. לאחר עיבוי התמיסה הסוכר הלבן מתגבש. סוכר זה משווק בצורת אבקה, גרגרים או קוביות. ניתן לשתות את המיץ המופק מקני הסוכר ("קיינה" בערבית). צריכת מזון או משקאות עתירי סוכר, רעילות: כלומר עתירי קלוריות, מובילה להשמנת ולמחלות 2 יתר שעלולה לגרום לסכרת סוג אחרות.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=