בשומות וטעמים טבעיים | עוזי רביד

עוזי רביד | בשומות וטעמים טבעיים | 10 המיוחד נוסף על בשומת האגוז טרם קלייתו. האגוזים הקלויים משמשים תוספי טעם חשובים לשוקולד ומוצריו, לעוגות ועוד. חומר בשומת בולט נוסף, הנמצא באגוזים המאוחסנים זמן רב, הוא .1,3-dimethoxybenzene אגוזי לוז מככבים במטבח הטורקי, כאשר טורקייה היא היצרנית הגדולה בעולם של אגוזים אלו. השמן הריחני המופק מהזרעים משמש לבישול. מין מסחרי נוסף של אגוז ) נצרך Corylus maxima , filbert( לוז אף הוא למאכל, אך בכמות קטנה יותר . יצרנים common hazel- בהשוואה ל מסוימים נוהגים להוסיף שמן אגוזי לוז או סינתטי לשמן זית היקר יותר filbertone בשמן הזית filbertone ללא דיווח. זיהוי בעזרת כרומטוגרפיה גזית מאפשר את חשיפת התרמית. הפתגם העממי אומר כי "אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים"; דהיינו, אדם בעל כישורים ויכולות שאינו יודע או אינו יכול לנצלם לטובתו. אגוז לוז ,hazelnut , Corylus avellana צמח: אגוז אלסר, אגוז בונדוק (שדריים). אגוז לוז הוא שמו העממי של אגוז אלסר ואין לבלבלו עם שמו הנרדף של השקד (לוז). התפרחות הזכריות הירוקות תלויות על הענפים טרם התכסותם בעלים. הפרחים הנקביים קטנים ובעלי צלקות אדומות הבולטות מתוך הניצנים. קיימים כעשרה מינים ממקורות מקור: שונים בחצי הכדור הצפוני. ) Corylus avellana ) common hazel המין נפוץ בכל אירופה. אין. שמן אתרי: מרכיבי בשומת חשובים: filbertone, 1,3-dimethoxybenzene, pyrazines אגוזי לוז גדלים באשכולות על שימושים: השיח. עם הבשלתם הפרי נפתח והאגוז בעל הקליפה הקשה נושר. . עם filbertone נותן הטעם העיקרי הוא pyrazines ,pyrroles הקלייה נוצרים וחומרים נוספים אשר נותנים את הגוון

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=